Vad är alkoholism och vad är drogberoende? Det finns inget enkelt svar på den frågan för beroendet kan yttra sig på så himla många olika sätt och ha många olika ansikten....

Behandling Online är något som lockar allt fler och kanske är ett alternativ även för dig?
Krisen innebär en ökad konsumtion av alkohol, tabletter och droger för många människor. Behandling online kan vara ett alternativ för den som behöver hjälp.
Helgkurs för anhöriga 4-6 oktober För sig som är anhörig till någon som utvecklat alkohol, drog - eller annan beroendeproblematik
Pensionstiden är en tid i livet som många ser fram emot och längtar efter.
Vit månad… Januari! Nytt år! Nystart! Nya löften! Vit månad… För många innebär ett nytt år en nystart med nya mål och även nyårslöften. Ett inte alltför ovanligt nyårslöfte som många har är att ta en ”Vit månad”.
Tyvärr är det alltför många barn men även vuxna som drömmer om en vit jul. Och då pratar vi inte en snövit jul med gnistrande snö. Utan en jul där inte alkoholen förintar det som traditionellt sätt ska vara en av årets mest spännande och lustfyllda dagar. I alla fall för barnen. Denna dag har för många varit ett helvetes inferno. Ett inferno som gör att blotta synen av en julgran kan framkalla en oerhörd ångest.
Just nu pratas det mycket om medberoende och att vara anhörig till en alkoholist eller drogmissbrukare. Men man kan hamna i medberoende till vem som helst egentligen utan att den vare sig dricker eller drogar. Vad betyder det då att vara medberoende?
Detta är något som många människor funderar över, och medans funderingarna går runt i huvudet så fortgår drickandet utan att något görs åt det. Är du i dessa tankar behöver du ta reda på hur det ligger till, annars är risken för att ditt fortsatta drickande kan övergå till ”för mycket” och så småningom till ett beroende.