I’m dreaming of a white Christmas…

Tyvärr är det alltför många barn men även vuxna som drömmer om en vit jul.
Och då pratar vi inte en snövit jul med gnistrande snö. Utan en jul där inte alkoholen förintar det som traditionellt sätt ska vara en av årets mest spännande och lustfyllda dagar. I alla fall för barnen. Denna dag har för många varit ett helvetes inferno. Ett inferno som gör att blotta synen av en julgran kan framkalla en oerhörd ångest.

Varför då kan man undra?
Av någon anledning så ska det på denna dag som är främst för barnens skull drickas extra mycket. Och i många familjer så är det på tok för mycket och ger förödande konsekvenser.

Varför ska det drickas extra mycket just på denna dag?
Märkligt kan man tycka men så är det i alla fall. Vad som ligger bakom det kan bero på många olika saker och utan att fördjupa sig i det så kan man väl ändå tänka på fenomenet och ifrågasätta det.

Ifrågasätta varför man över huvud taget måste dricka just denna dag och faktiskt agera. Agera annorlunda och sätta egot och törsten åt sidan just denna dag och tänka på barnen.

Även om man inte haft ”Infernojular” på grund av alkohol så är det faktum att när en förälder dricker ett par glas och blir så där ”härligt” avslappnad och glad, så checkar den ut i många barns ögon. Hur snäll och trevlig föräldern än blir. Det är inte samma person. Barnet blir övergivet, just denna dag som är tänkt som årets största familjehögtid.

Så högst upp på önskelistan i år… Var närvarande och ge barnen en VIT JUL och EN NYKTER TOMTE!!!

GOD VIT JUL